Hrvatski radio

Radio Rijeka

Med - prirodni lijek i saveznik u očuvanju zdravlja

11.11.2015.

12:17

Autor: Antonela Galić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izložba košnica, pčelarskog alata, prodaja meda i proizvoda od meda riječkih pčelara, održava se do četvrtka na riječkom Korzu. Cilj je građanima približiti rad i proizvode od meda, a uz med najviše se traže propolis, pelud i medica.

Pčelarska udruga "Milutin Barač" broji 138 članova koji imaju oko 1500 košnica, te bitno utječu na očuvanje prirode i biljne raznolikosti našeg kraja. Za zimske dan u borbi protiv prehlade, ali i općenito za zdravlje, preporučuju se med od kadulje, vrijeska i meduna iz našega kraja.

Najviše zanimanja na Korzu izazvala su žive pčele u staklenoj košnici. "Željeli smo građanima pokazati kako izgledaju žive pčele, kako izgleda matica, čime se pčele hrane, kako izgleda matica u jednome društvu. Da vide kako izgleda poklopljeni med, međutim sada je doba kad nema legla, tako da im to nismo mogli pokazati, ali vidjeli su maticu i pčele i svi su izuzetno zadovoljni i iznenađeni kako to izgleda“, kaže predsjednica Udruge Ankica Dušević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.