Hrvatski radio

Radio Rijeka

Medical Travel Summit: Kvarner kao svjetsko središte zdravstvenog turizma

25.04.2017.

12:22

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon Dubaija, Londona i Madrida, u Opatiji je danas počela jedna od najvećih svjetskih zdravstveno-turističkih konferencija, na kojoj će sudionici iz 40 zemalja svijeta tri dana razgovarati o potencijalima medicinskih putovanja i zdravstvenog turizma.

Više od 200 ravnatelja zdravstvenih ustanova i turističkih agencija te menadžera iz četrdesetak zemalja, uz radionice i predavanja, dogovarat će i poslove, a želja je domaćina - Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera - promovirati regiju kao destinaciju zdravlja i medicinskih putovanja, kaže predsjednik Klastera Vladimir Mozetič.

"Koncepcija konferencije je da uz predavanja i radionice imamo i poslovne sastanke. Za očekivati je da će davatelji i pružatelji usluga dogovoriti konkretne poslove, što znači dolazak većeg broja korisnika usluga zdravstvenog turizma u našu regiju", smatra Mozetič.

Najtraženije su stomatološke i neinvanzivne kirurške usluge, rehabilitacija, wellness i preventivni pregledi, a suorganizator skupa, izvršni direktor vodećega svjetskog portala medicinskih putovanja i zdravstvenog turizma iz Velike Britanije Keith Pollard - pojašnjava zašto je za konferenciju odbrana Hrvatska, odnosno Opatija: 

"Želimo Opatiju i Hrvatsku staviti na svjetsku kartu zdravstvenog turizma jer znamo koliko vam je turizam važan za gospodarstvo. Imate potencijale u mnogim klinikama i hotelima, što može privući  goste, odnosno pacijente, i izvan glave turističke sezone, a i sigurna ste zemlja, što je vrlo važno".

Međunarodna zdravstveno-turistička konferencija završit će dodjelom nagrada za izvrsnost, a podsjećamo da je upravo Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera u Madridu lani nagrađen kao klaster godine. Javlja Biserka Belić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.