Hrvatski radio

Radio Rijeka

Medicinska sestra Sanja Juretić: "Sestrinstvo se uči cijeloga života!"

12.05.2020.

12:49

Autor: Vladimir Jurić

Sanja Juretić (čuči) s kolegicama iz Zavoda za digestivnu kirurgiju (Foto: privatna)

Sanja Juretić (čuči) s kolegicama iz Zavoda za digestivnu kirurgiju (Foto: privatna)

Foto: - / -

Međunarodni je dan sestrinstva, jedne od najhumanijih profesija. Obilježava se 12. svibnja, na dan rođenja začetnice modernog sestrinstva Florence Nightingale. Ove godine Međunarodno vijeće medicinskih sestara obilježava ovaj dan sloganom "Sestrinstvo - glas koji vodi: zdravlje za sve!"

Povodom Dana sestrinstva, u programu Radio Rijeke gostovala je Sanja Juretić, glavna sestra Odjela intenzivne njege KBC-a na lokalitetu Rijeka. Medicinska je sestra sa stažom od čak 28 radnih godina provedenih u KBC-u Rijeka a predaje i na Medicinskom fakultetu u Rijeci.

"Moram reći i posebno naglasiti da sam jako, jako ponosna što sam medicinska sestra. Medicinska sestra ne može biti svatko. Ipak, mi moramo imati poseban osjećaj, posebnu empatiju. Ono što nas je sada ujedinilo, zbližilo i pokazalo ne samo nama među sobom, nego i svim građanima Republike Hrvatske, koliko smo složne, kako funkcioniramo i koliko smo spremne pružiti žrtvu za dobrobit cijele nacije", naglasila je sestra Juretić.

Mladim sestrama koje se školuju za poziv medicinska sestre poručila je da se ne boje tog poziva jer sestrinstvo se ući cijeli život. Poslušajte razgovor:

Dan sestrinstva, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.