Hrvatski radio

Radio Rijeka

Medicinska škola u vlastitoj zgradi nakon 30 godina

07.09.2015.

12:14

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon 30 godina podstanarstva u Sušačkoj gimnaziji, učenici Medicinske škole jutros su prvi put ušli u svoju novu zgradu. Prostor na šest etaža proteže se na 5300 četvornih metara.

Učenici najveće strukovne škole u županiji - Medicinske škole, njih 850, od danas su u novouređenoj školi u Ulici braće Branchetta u Rijeci. Brodograditeljska škola preseljena je u preureuređeni prostor strojarske škole na Krnjevu, a u opremu i obnovu zgrade na Banderovu Primorsko-goranska županija uložila je u zadnje četiri godine 10 milijuna kuna.

Od ukupnoga broja učenika, njih 300 školuje se u petogodišnjem programu za medicinske sestre. Zbog posebnoga programa njihova obrazovanja - jutarnje prakse u bolnici, ali i čak 31 razrednog odjeljenja za devet obrazovnih programa u zdravstu, prehrani i veterini, nastava će se u Medicinskoj školi i dalje odvijati u dvije smjene, objašnjava ravnatelj Alen Vukelić.

Najnovija ulaganja osigurala su i vrlo dobru opremu u šest novih specijaliziranih kabineta, kao i pametnu ploču u svih 18 učionica te dvoranu za vježbanje. Učenici su zadovoljni jer imaju više mjesta, ali ne sviđa im se što će i dalje biti u dvije smjene. to je prva nova srednja škola u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji nakon puno godina, rekao je župan Zlatko Komadina koji je sa suradnicima obišao buduće medicinare u novoj školskoj zgradi. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.