Hrvatski radio

Radio Rijeka

Medicinske sestre i tehničari obilježavaju svoj dan: zdravlje važno za sve!

12.05.2018.

11:20

Autor: Iva Pavletić Crnić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Međunarodni dan sestrinstva obilježava se danas pod motom: "Sestrinstvo - glas koji vodi! Zdravlje je temeljno ljudsko pravo." Na današnji dan medicinske sestre progovaraju o važnosti zdravstvene skrbi za sve posebno za marginalizirane skupine.

Istraživanja pokazuju da medicinske sestre i tehničari spadaju u jednu od najrizičnijih skupina za izgaranje na poslu. No unatoč sve većoj izloženosti svakodnevnom stresu, nezadovoljstvu i sve većoj radnoj i financijskoj nesigurnosti, oni danas progovaraju o važnosti zdravstvene skrbi za sve, posebno za marginalizirane skupine.

Tim se povodom jutros na Fakultetu zdravstvenih studija održala zdravstveno-edukacijska radionica za članove Udruge mladih Roma "Romska budućnost". Međunarodni dan sestrinstva dan je kada medicinske sestre i tehničari slave doprinos svoje struke društvima diljem svijeta. 

Ovaj važan dan u Rijeci se obilježava u organizaciji Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Medicinske škole, Fakulteta zdravstvenih studija i Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Završna proslava Međunarodnog dana sestrinstva održat će se sutra zajedničkim druženjem na Platku. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.