Hrvatski radio

Radio Rijeka

Medicinski fakultet pokreće studij na engleskom jeziku

16.12.2016.

12:50

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Medicinski fakultet u Rijeci iduće akademske godine pokreće studij na engleskom jeziku. Upisat će se tridesetak stranih studenata, uglavnom iz Europe, a zainteresirani su i studenti iz ostalih zemalja svijeta.

Iako je pokretanje studija na engleskom jeziku zahtjevan projekt jer treba modificirati nastavne planove, raspored predavanja, kolokvija i ispitnih rokova, analiza je pokazala da ima niz prednosti i za Sveučilište i grad Rijeku, posebice za Medicinski fakultet koji će se time pridružiti zagrebačkom i splitskom, gdje se programi na engleskom provode već više godina. Također, sve veći broj medicinskih fakulteta u Srednjoj i Istočnoj Europi godinama nude mogućnost studiranja na engleskom. Osim toga, izravni je to poticaj internacionalizaciji i međunarodnoj afirmaciji riječkog fakulteta, rečeno je na današnjem predstavljanju budućeg studija medicine na engleskom jeziku.

"Tri su glavna razloga za pokretanje ovog studija: internacionalizacija, mobilnost i kvaliteta. To nije samo upis trideset stranih studenata - to je otvaranje prema svijetu, a onda i rast kvalitete jer će naši profesori moći potpisivati suradnju sa stranim sveučilištima kao što ćemo onda i mi zvati najbolje strane profesore da sudjeluju u studiju na engleskom jeziku. Ne treba zanemariti ni sredstva koja će biti od upisnina tih studenata, što će pomoći da dižemo kvalitetu i na našim hrvatskim studijima", rekao je prodekan za razvoj Medicinskog fakulteta prof. Saša Ostojić.

Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.