Hrvatski radio

Radio Rijeka

Medicinski fakultet u Rijeci: nova generacija studenata i novi dekan

30.09.2020.

11:38

Autor: Vladimir Jurić

Nova generacija studenata medicine u Rijeci (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Nova generacija studenata medicine u Rijeci (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. zajca u Rijeci prvi je put ugostilo uvodno - imatrikulacijsko predavanje za brucoše studija medicine i studija sanitarnog inženjerstva Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Nakon dobrodošlice studentima koju je uputio dosadašnji dekan dr. Tomislav Rukavina, održana je inaguracija novog dekana dr. Gorana Hausera.

Dosadašnji dekan zahvalio se svima koji su bili u njegovom timu, a novim studentima je zaželio što brže prilagođavanje na studij medecine.

O povijesti Medecinskog fakulteta u Rijeci te poznatim liječnicima vezanim uz njega, govorio je profesor na fakultetu dr. Amir Muzur, koji je tijekom svog svog izlaganja naglasio i niz inovacija koje su došle s tog fakulteta i postale dio medecinske povjesti.

Hrvatska liječnička komora ovom prigodom je donirala tisuću zaštitnih vizira namijenjenih studentima, da bi im olakšala edukaciju. Donaciju je predao dr. Krešimir Luetić predsjednik Hrvatske liječničke komore.

Poslušajte izjave Rukavine i Hausera:

Goran Hauser: Cilj nam je unaprijediti kliničku nastavu, pripremio Vladimir Jurić

Tomislav Rukavina izdvaja jedno od najvećih postignuća, pripremio Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.