Hrvatski radio

Radio Rijeka

Međunarodna izložba pasa CACIB u Centru Zamet

07.02.2016.

08:26

Autor: Saša Vuksan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tisuću i šesto pasa došlo je u Rijeku na Međunarodnu izložbu CACIB 2016., što se još danas održava u Centru Zamet i na trgu ispred centra. Sportski kinološki klub Rijeka, u suradnji s Hrvatskim kinološkim savezom i pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, organizatori su izložbe.

Izložba se održava treću godinu zaredom, a pse će ocjenjivati 14 kinoloških sudaca iz Hrvatske, još devet iz europskih zemalja i Australije. I ove godine dio prihoda prikupljenih na izložbi ide azilu na Viškovu. 

152 pasmine dolaze iz 23 zemlje, jedan i iz Sjedinjenih Država.

Najbrojniji su francuski buldozi i čiuvave, a posjetitelji će vidjeti i neke rijetke pasmine, kao što suridgeback, čehoslovački vučjak, japanski čin, vučji špic, tibetski mastif, fila brasileiro ili galvo espagnol, kaže dopredsjednica Sportskoga kinološkog kluba Rijeka Mirjana Krstić Arbanas. Najavila je i posjetiteljima najzanimljiviji dio CACIB-a - revija pasa, koje počinje oko 15 sati; bira se najljepši pas dana i najljepši pas izložbe.

Ulaz za djecu je besplatan, za odrasle 10 kuna, a zbog izložbe će se promet ulicama Bože Vidasa i Ante Pilepića do 20 sati odvijati samo jednim smjerom. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.