Hrvatski radio

Radio Rijeka

Međunarodni auto rally: od Rijeke do Krka vozit će tridesetak oldtimera

02.05.2019.

13:10

Autor: Olivera Vinković

Ilustracija (Foto: Pixsell)

Ilustracija (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Bez obzira na najavljeno loše vrijeme, u subotu će krenuti 23. međunarodni susret - Oldtimer auto rally 2019., točnije natjecanje oldtimera od Rijeke do Krka. Vozit će na relaciji Rijeka - Bakar - Malinska - grad Krk.

Očekuje se sudjelovanje tridesetak automobila iz Hrvatske, Italije, Mađarske i Slovačke. "Da bi auto bio oldtimer ili starodobno vozilo prije sve treba biti starije od 30 godina. Trebalo bi biti što vjernije originalu, što više originalnih dijelova i opreme. Moralo bi biti pregledano od strane posebne komisije iz Hrvatskog oldtimer saveza koja ga licencira u pozitivnim reakcijama da bi moglo pristupiti registracijama - treba imati prvo identifikacijsku koju izdaje Hrvatski oldtimer savez i onda prometnu dozvolu nakon tehničkog pregleda", rekao nam je predsjednik Oldtimer kluba Rijeka Mišo Rukavina.

Potankosti o rallyju te zanimljivosti o oldtimerima poslušajte u razgovoru koji je s predsjedsjednikom Oldtimer kluba Rijeka Mišom Rukavinom te voditeljem sekcije automobila Ivicom Mataijom vodila Olivera Vinković:

Oldtimer auto rally 2019., pripremila Olivera Vinković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.