Hrvatski radio

Radio Rijeka

Međunarodni dan borbe protiv nasilja

25.11.2020.

13:21

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Danijela Žagar (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Danijela Žagar (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, danas su na riječkom Trgu Ivana Klobučarića, ispred OŠ Nikola Tesla učenici izrađivali i prezentirali svoje likovne i literarne radove na temu "Ljubav, tolerancija i sloboda - jače od pandemije".

Građanima i učenicima su djelatnici Odjela prevencije PU PGŽ i predstavnica riječkog Ureda pravobraniteljice za djecu dijelili edukativni i promidžbeni materijal s korisnim informacijama, uputama i savjetima o problematici nasilja nad djecom. 

Istim povodom odnosno obilježavanjem Međunarodnog dana nasilja nad ženama na Korzu je održano je završno događanje kampanje Bitna si!

Skupina žena na svojim leđima prenijela je umjetnički rad Nives Žarković, "Sram te i stid bilo!", i to od kavane Jadran do Korza, ispred naše Radio Rijeke. Umjetnički je postavljen u centru Rijeke gdje je i izveden performans "Volim te, ali ne" autorice Marte Čaržavec, kao i performans grupe Flame koji slave žensko osnaživanje.

Sa savjetnicom pravobraniteljice za djecu, Danijelom Žagar razgovarala je Gloria Fabijanić Jelović:

Danijela Žagar - nasilje nad djecom, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.