Hrvatski radio

Radio Rijeka

Međunarodni dan osoba s invaliditetom: kreativnost ne poznaje granice

03.12.2015.

14:48

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom održava se u HKD-u na Sušaku. Na Fakultetu zdravstvenih studija u Rijeci olakšali su život invalidnim studentima.

Uz Međunarodni dan osoba s invaliditetom na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci javnosti su pokazani rezultati vrijednih investicija: prilagođeno dizalo i sanitarni čvor, namijenjeni osobama s invaliditetom. Profesor rehabilitator i koordinator za osobe s invaliditetom dr. Sandra Bošković istaknula je da će daljnjim neutraliziranjem takvih i drugih barijera u svim prostorima invalidnim osobama biti omogućena bolja konkurentnost na tržištu rada.

Glazbena, plesna, dramska i likovna znanja i umijeća na festivalu će pokazati oko 400 sudionika, djece i odraslih s poteškoćama u razvoju i invaliditetom. "Već 13 godina festival pokazuje što djeca i odrasli mogu napraviti, uz podršku svih koji nas prate", kaže voditeljica projekta Irena Deže Starčević.

Za trajanja festivala, u atriju Hrvatskoga kulturnog doma održava se prodajna izložba radova koje su izradili učesnici festivala. Ulaz je besplatan. Javlja Marijana Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.