Hrvatski radio

Radio Rijeka

Međunarodni klub žena bolnici u Lopači donirao 216 tisuća kuna

11.05.2016.

12:22

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Članice Međunarodnog kluba žena Zagreb donirale su Psihijatrijskoj bolnici Lopača novac prikupljen u jednoj od brojnih humanitarnih akcija. Tim ih je povodom primio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Donacija od 216 tisuća kuna utrošena je na potrebnu medicinsku opremu i uređenje odjela za socijalnu skrb. Prema riječima ravnatelja Psihijatrijske bolnice Lopača Nevena Ivanovića, uređena su nova kupatila, obojen je cijeli odjel i uređen dio vanjske stolarije paviljona te nabavljena oprema za radnu terapiju korisnika.

Međunarodni klub žena Zagreb, društvena mreža žena iz inozemstva i Hrvatske, osnovan je 1993. godine. Redovito organiziraju različite događaje i aktivnosti za svoje članice - radionice, izlete, posjete tvrtkama, kulturne priredbe, a prihode doniraju potrebitim ustanovama i organizacijama u Hrvatskoj.

Bolnicu u Lopači članice su odabrale između osam ustanova koje su obišle. Predsjednica Međunarodnog kluba žena Zagreb Johanna Parnis England kaže da su ondje prepoznale brojne potrebe te su veći dio od 400 tisuća kuna prikupljenih na božićnom sajmu odlučile dati upravo Lopači.

Preostali novac Međunarodni klub žena Zagreb donirao je Centru za odgoj i obrazovanje ZAJEZDA u Hrvatskom zagorju. Tijekom protekle 22 godine prikupile su više od pet milijuna kuna za različite humanitarne namjene. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.