Hrvatski radio

Radio Rijeka

Međužupanijski dijalog: razmjena iskustava za kvalitetniji život

31.01.2018.

17:46

Autor: Josip Krmpotić

Matija Posavec, Zlatko Komadina i Marko Bors Mandić pred novinarima (Foto: PGŽ)

Matija Posavec, Zlatko Komadina i Marko Bors Mandić pred novinarima (Foto: PGŽ)

Foto: - / -

Puno je studenata iz Međimurja u Rijeci, vežu nas gospodarska i turistička razmišljanja i uvijek je korisno razmijeniti dobra iskustva kako bi regije bile što razvijenije, a život što kvalitetniji - složili su se župani Primorsko-goranske i Međimurske županije na sastanku u Rijeci.

Jedini smo u Hrvatskoj bez gubitaka u sustavu zdravstva što govori o odgovornom vođenju svih osam zdravstvenih ustanova i pohvala je za više od sedam tisuća zaposlenih, pa nam je zadovoljstvo upoznati kolege iz Međimurske županije s projektima i ulaganjima naše županije u zdravstvo, rekao je župan PGŽ Zlatko Komadina nakon susreta s kolegom Matijom Posavcem.

Naše su županije primjer dobre prakse u palijativnoj skrbi za cijelu Hrvatsku, dodao je Posavec i napomenuo da je bolnica u Čakovcu jedna od namanje zaduženih, oko 40 milijuna kuna, i čini sve da dugovi budu vraćeni.

Trenutno smo u fazi nabavljanja 710 dijagnostičkih aparata sredstvima fondova EU, rekao je međimurski župan Matija Posavec i dodao da i oni ulažu u zdravstveni turizam. Poslušajte zašto:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.