Hrvatski radio

Radio Rijeka

Merdanović zadržan u istražnom zatvoru zbog ubojstva susjede

02.08.2018.

19:55

Autor: Hina

Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Foto: - / -

Džemal Merdanović (72) osumnjičen za ubojstvo nožem 55-godišnje Milke Grivičić na Zametu, u Rijeci, u utorak, zadržan je u četvrtak u istražnom zatvoru odlukom suca istrage Vlade Bosnera, radi sprečavanja utjecaja na svjedoke i ponavljanja kažnjivog djela.

Sedamdeset dvogodišnji Džemal Merdanović, osumnjičen da je u utorak poslijepodne nožem ubio Milku Grivičić (55) na prilaznom putu ispred svoje i kuće žrtve na Gornjem Zametu, smješten je u riječki zatvor, do daljnjega.

Merdanović u istražnom zatvoru ostaje temeljem prijedloga Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci radi sprečavanja utjecaja na svjedoke i ponavljanja kažnjivog djela. Tereti se za ubojstvo nožem te za nedopušteno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari, s obzirom na to da su u njegovoj kući tijekom kriminalističkog istraživanja pronađene ručna bomba, pedesetak komada vojnog streljiva i ručni bacač raketa.

Sumnjiči se da je u utorak oko 13:10 sati, na prilaznom putu vlastitoj i susjednoj kući u ulici Stari put, nožem zadao više ubodnih i reznih rana Milki Grivičić, od kojih je ona odmah umrla. Merdanović je svojatao taj put i zabranjivao susjedima, obitelji Milke Grivičić, da se koriste njime, iako im je to bio jedini pristup kući.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.