Hrvatski radio

Radio Rijeka

Meteorolozi na Radio Rijeci - više od 25 godina!

20.07.2017.

14:14

Autor: Albert Petrović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jutros je u sjedištu PGŽ-a, održano svečano potpisivanje Ugovora o sufinanciranju projekta "Pomorski centar Rijeka" u 2017. godini. Riječ je o već tradicionalnoj suradnji koja je potekla s HR Radio Rijeke.

Za podmirenje redovnih materijalnih troškova rada Pomorskoga centra Rijeka u tekućoj godini osigurat će se sredstva u iznosu od 128.660,00 kuna. Ugovor su potpisali ravnateljica Državnoga hidrometeorološkog zavoda Nataša Strelec Mahović, gradonačelnik Grada Kastva Matej Mostarac, zamjenica gradonačelnika Grada Opatije Vera Šantić i župan Zlatko Komadina.

"Meteorološki Pomorski centar Rijeka primjer je zajedništva i lokalpatriotizma. To je jedna dobra inicijativa medija koji želi živom riječju prenijeti informaciju, odnosno vremensku prognozu na koju su građani već tradicionalno navikli. Prijetilo je zatvaranje toga ureda, pa smo uskočili; kako je krenulo, tako će i biti. Takvo što treba građanima omogućiti", zaključuje Komadina.

Ravnateljica Državnog hidrometeorološkog zavoda, Nataša Strelec Mahović rekla je da su obnovili ured na način da su osigurali primjerene uvjete rada -  dijelom iz sredstava koja su im osigurana, a dijelom iz sredstava DHMZ-a. "I nama je iznimno važno da taj ured funkcionira. Dali smo financijsku injekciju u tom smislu, ali i kroz zapošljavanje još jednoga djelatnika, pa sada imamo tri operativna djelatnika, govori Strelec Mahović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.