Hrvatski radio

Radio Rijeka

MID: radnici pisali Milanoviću i Grabar Kitarović

20.02.2015.

14:41

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstavnici Sindikata metalaca u riječkoj tvornici Motora i dizalica uputili su pisma predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću i novoizabranoj predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović, u kojima ih pozivaju da se hitno nađe rješenje za 194 radnika koji već četiri mjeseca nisu dobili plaću.

Proces privatizacije trebao bi ići po hitnom postupku, kažu sindikalisti. S time se slažu i radnici koji su na rubu očaja, a u štrajku su treći dan. I dok čekaju da državni Centar za restrukturiranje i prodaju odluči hoće li i kada radnicima biti isplaćene plaće, sindikat i radnici traže od Vlade i novoizabrane predsjednice hitno rješenje za proces privatizacije, da se konačno agonija u MID-u prekine.

Predstavnici sindikata metalaca Juraj Šoljić i Bosiljka Zlojutro odgovornim smatraju ministra Ivana Vrdoljaka. Ističu da Vrdoljak ne može govoriti da nije upućen u situaciju od prvog dana te da ne pristaju na isplatu samo jedne plaće. U pitanju je rješavanje statusa tvornice, zaključuju.

U ponedjeljak se štrajk nastavlja, a bit će pozvani i radnici iz drugih brodogradilišta da ih štrajkom solidarnosti podrže u ostvarivanju prava. Radnici MID-a su na rubu očaja, poslušajte što su danas rekli Blanki Uzelac: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.