Hrvatski radio

Radio Rijeka

Migrant ozlijeđen u policijskoj akciji blizu Tuhobića u teškom stanju

17.11.2019.

12:34

Autor: Lea Domijan Fišter, HRT

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović (Foto: HRT)

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović (Foto: HRT)

Foto: - / -

Prilikom redovnog postupanja prema ilegalnim migrantima, jučer poslijepodne se na nepristupačnom terenu u blizini Tuhobića dogodio incident u kome je, u skupini od petnaestak migranata, jedan teže ozlijeđen, a nakon toga je prebačen u Klinički bolnički centar Rijeka.

Pacijent je zbrinut, operacija je trajala nekoliko sati, a za liječničke prognoze je još rano, kazao je kasno sinoć ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji se obratio novinarima. Dodao je da očevid traje te da u Policijsku upravu Rijeka stiže stručni tim Ravnateljstva.

"Danas oko 17 sati hrvatska policija je postupala u zaštiti hrvatske granice i došlo je do postupanja u blizini Tuhobića, na nepristupačnom terenu, prema skupini migranata. Policijski službenici su sprečavali prelazak skupine koja se najvjerojatnije željela domoći Slovenije. U tom postupanju je jedan migrant ozlijeđen. Prema dosadašnjim saznanjima, vjerojatno je došlo do ozljeđivanja radi upotrebe vatrenog oružja. Po tome će postupati nadležno Županijsko državno odvjetništvo koje će provesti očevid", rekao je Božinović.

 

Strani državljanin koji je jučer ozlijeđen prilikom policijske intevencije tijekom pokušaja hvatanja migranata u blizini Tuhobića, i dalje je u teškom stanju pa se, nakon operacije, nalazi u jednici intenzivnog liječenja u riječkome KBC-u. Poslušajte izjavu anesteziologinje i specijalistice intenzivne medicine dr. Vlaste Orlić Korbić, kao i dio sinoćnje izjave ministra Božinovića:

 

Dr. Orlić Korbić o zdravstvenom stanju migranta, pripremila Lea Domijan Fišter

Ministar Božinović o ozljeđivanju migranta, pripremila Lea Domijan Fišter

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.