Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mihoja u Općini Jelenje: Brojne kulturne i sportske manifestacije

30.08.2018.

13:28

Autor: Neva Funčić

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Foto: - / -

U Općini Jelenje već ove subote počinje obilježavanje "Mihoje". Kulturne i sportske manifestacije i druženja trajat će cijeli rujan, a početak je na druženjima na Hahliću i u Lukežima. Prvi vikend u rujnu tradicionalno starta utrka Hahlić za uru, ove godine 6. puta.

Okupljanje planinara i trkača bit će već u 7.30 sati kod mostića u Rastočinama, a start utrke je najavljen točno u 9 sati, unatoč najavljenoj kiši. Po završetku utrke se s Hahlića ide do vrha Obruča gdje će u 14.15. Mašu na Obruču predvoditi velečasni Tomislav Zečević, planinar i ljubitelj prirode.

Istog dana u Lukežima je u čitaonici najavljeno deveto tradicionalno okupljanje i druženje Hrvatskih branitelja i njihovih obitelji te stradalnika Domovinskog rata, s početkom u podne.

Za idući je vikend 8. rujna najavljena Međunarodna MBT utrka: Rijeka - Dražice - Trnovica, a 9. rujna Dječji dan na Trgu mlikarice u Dražicama. Na istom mjestu 22. rujna brojne udruge pozivaju da im se pridružite na manifestaciji Zatancajmo po domaći 2018. Zaigrat će i košarkaši i boćari, najavljene su i izložbe i druženja, a uoči blagdana Sv. Mihovila i svete mise koje će predvoditi gosti , župnici iz Viškova, Lokava i Hreljina. Koncelebriranu svečanu misu na sam blagdan Sv. Mihovila u subotu, 29. rujna predvodit će Josip Vidas, svećenik Krčke biskupije i postdiplomant na studiju orgulja u Vatikanu.

Događanja su brojna i svi su građani dobro došli na "Mihoju" u Jelenje, poručio je načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.