Hrvatski radio

Radio Rijeka

MIK: Novi Vinodolski pogurao Butorca u vodstvo, u subotu finale u Opatiji

21.06.2019.

10:09

Autor: Radio Rijeka

Foto: MIK

Foto: MIK

Foto: - / -

Deset godina prošlo je od posljednjeg druženja publike u Novom Vinodolskom i festivala MIK, a jučer se moglo vidjeti koliko su jedno drugome nedostajali. Natjecateljski dio započeo je nastupom pobjednika prošle večeri Erika Balije, dok se najviše iščekivao nastup domaćeg imena - Jose Butorca.

Koliko Novljani vole Josu vidjelo se i po glasovanju. Treće mjesto osvojila je klapa Tić sa skladbom “Na parapetu” koja je osvojila 128 glasova, drugo mjesto osvojio je Neven Barac sa 161 glasom za skladbu “Mežnjarov sin”, a Joso Butorac sa svojom “Primorskom arijom” je osvojio 290 glasova. Butorac sada vodi u ukupnom plasmanu sa 117 bodova, drugi je Erik Balija sa 107, a treća je Mirjana Bobuš s 83 glasa.

Mikovce danas čeka generalna proba, a u subotu veliko opatijsko finale. Zbog loše vremenske prognoze finale će se održati u KTC Gervais, a ulaznice su već rasprodane. Opatijska će publika tako odlučivati o opatijskim pobjednicima, ali i o ukupnom plasmanu.

Foto: MIK

Foto: MIK

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.