Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mila za sve mile: o pokretanju fonda za liječenje djece u inozemstvu

05.04.2019.

10:54

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Priča Mile Rončević koja je na liječenju u SAD-u traje i dalje. Ali traje i druga priča o velikom srcu koje kuca u Hrvatskoj - skupljena je ogromna količina novaca koja će pomoći i još nekome. U studiju Radio Rijeke bio je Milin djed Vladimir Rončević.

Sve što je u Milinom liječenju na onkologiji Dječje bolnice na Kantridi odrađeno u posljednjih godinu dana sada je nastavljeno u Philadelphiji, najprije pretragama. 

Želite li pomoći, još uvijek to možete učiniti uplatom na HR3641330063110002644, na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno – "darovanje za zdravstvene potrebe – liječenje Mile Rončević". Svaka kuna je dobrodošla. Za plaćanja iz inozemstva, BIC/SWIFT je SKOVHR22.

Obitelj koja je ostala u Hrvatskoj, u suradnji s institucijama sustava i s medicinskom strukom traži najbolje zakonsko rješenje da se ustanovi fond iz kojeg bi se liječila djeca koja pomoć moraju potražiti izvan Hrvatske.

U taj fond bit će prebačena sva sredstva s računa na koji smo do sada uplaćivali, a koja premaše iznos potreban za liječenje Mile. 

Na čelu tog fonda bit će upravni odbor, sastavljen od stručnjaka medicinske, ekonomske, socijalne struke, koji će moći kompetentno i u kratkom vremenu odlučiti o dodjeljivanju sredstava za liječenje djeteta u potrebi. Rončević je dodao da su u potrazi i za načinom trajnog financiranja tog fonda da ne bi morao ovisiti isključivo o donacijama. Poslušajte:

Milin fond za sve mile, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.