Hrvatski radio

Radio Rijeka

Milan Bandić proglašen počasnim građaninom Vrbovskog

10.03.2021.

09:45

Autor: Nenad Lučić

Nakon polemike vladajućih i dijela oporbe u Gradskom vijeću, Milan Bandić posmrtno proglašen počasnim građaninom Vrbovskog (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Nakon polemike vladajućih i dijela oporbe u Gradskom vijeću, Milan Bandić posmrtno proglašen počasnim građaninom Vrbovskog (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Nedavno preminuli gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, posmrtno će, u sklopu skorašnjeg obilježavanja Dana Grada, biti proglašen počasnim građaninom Vrbovskog. Takvu su odluku, na sjednici održanoj u utorak predvečer, vijećnici usvojili većinom glasova nakon oštre polemike vlasti i dijela oporbe.

Oporbenim je istupima dominirao stav kako se dodjela najvišeg gradskog priznanja teško može vezati uz osobu čije je javno djelovanje bilo opterećeno brojnim aferama, dok se pri dodjeli nagrada često zanemaruju zaslužni ljudi u vlastitoj sredini.

Vladajući naglašavaju kako je Grad Zagreb nesebično podupirao promociju Gorskog kotara u hrvatskoj metropoli te, zahvaljujući nedavno preminulom gradonačelniku, Goranima među prvima pružio pomoć pri ublažavanju šteta od ledoloma i drugih  zimskih nepogoda. 

Iza gospodina Bandića je, ističe vijećnik Nedjeljko Kovačić, ostalo mnogo afera, koje tek trebati rasvijetliti i uvjeren sam da će Vrbovsko biti jedan od rijetkih gradova koji će ga proglasiti počasnim građaninom. Mislim da je takva odluka besmislena i zbog toga što je bilo mnogo vrijednih Vrbovštana kojima Grad nikada na taj način nije iskazao zahvalnost, zaključio je Kovačić.

Podsjetivši na nekoliko elementarnih i prirodnih nepogoda koje su proteklih zima pogodile Gorski kotar, čelni čovjek Grada Vrbovskog Dražen Mufić je naglasio, kako je ured gradonačelnika Zagreba u takvim situacijama među prvima reagirao spremnošću da pruži potrebnu pomoć. U danima kada su se Gorani, zbog rekordno visokog snijega, suočavali s nizom problema, Zagreb je poslao frezu za čišćenje i sve što je u takvim okolnostima bilo potrebno, istaknuo je gradonačelnik.

Poslušajte izjave:

Kovačić i Mufić o prijeporu oko počasnog građanina, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.