Hrvatski radio

Radio Rijeka

Milanović došao u Rijeku - nakon kave uslijedio sastanak i sjednica

13.04.2022.

15:04

Autor: Josip Krmpotić / Anja Matić

Milanović ispred zgrade Radio Rijeke

Milanović ispred zgrade Radio Rijeke

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Predsjednik Republike Zoran Milanović trenutno je u Rijeci. Na suncem okupanom i prepunom Korzu je na neobaveznom druženju s građanima, uslijedila je kava s Markom Filipovićem, ali izjavu novinarima nije dao.

Nakon kave čeka ga sastanak s rektoricom Sveučilišta u Rijeci Snježanom Prijić-Samaržijom. U riječkom rektoratu bit će predstavljene započete aktivnosti i planovi u području razvoja regionalnog inovacijskog ekosustava i transfera te proces uspostave Europskog centra za digitalne inovacije (EDIH).


Riječ je o inicijativi u sklopu Programa digitalna Europa čiji je cilj jačanje digitalne spremnosti gospodarskog i javnog sektora na razini Europske unije (EU) kroz aktivnosti usmjerene na daljnji razvoj i upotrebu umjetne inteligencije, kibernetičke sigurnosti i računarstva visokih performansi.


Milanović se prije sastanka s rektoricom Sveučilišta u Rijeci Snježanom Prijić-Samaržija i njezinim suradnicima sastao s riječkim gradonačelnikom Markom Filipovićem, a podvečer će sudjelovati na svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Viškovo gdje je predviđeno i njegovo prigodno obraćanje.


Predsjednik će danas u 18 sati sudjelovati na svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Viškovo. Poslušajte reportažni prilog:

reportažni prilog

kava na Korzu

kava na Korzu

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

kava na Korzu pt. 2

kava na Korzu pt. 2

Foto: Anja Matić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.