Hrvatski radio

Radio Rijeka

Milanović: Hrvatska nema Vladu i vlast

07.05.2016.

19:22

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas nakon sastanka Predsjedništva i Kluba zastupnika SDP-a u Crikvenici da Hrvatska nema Vladu i vlast, da to zabrinjava, te je na upit o mogućem preslagivanju s Mostom odgovorio da nikakvih kontakata nije bilo.

Što se tiče izbora ili preslagivanja Vlade, vidimo da Hrvatska nema Vlade, nema vlast i to nas zabrinjava, izjavio je Zoran Milanović nakon sastanka vodstva stranke na kojem je raspušten splitski SDP.

Na pitanje je li danas na sastanku Predsjedništva i Kluba zastupnika SDP-a donesena neka taktika, Milanović je rekao da je danas održan sastanak Kluba, prvi nakon održanih izbora, odnosno jedan izdvojeni sastanak, a da su sastanci kluba svaki tjedan i da je prije toga je bio sastanak Predsjedništva.

Na pitanje je li SDP danas razgovarao o taktici, kako će se postaviti u ovoj situaciji, rekao je da SDP nije u Vladi, da gledaju što se događa.

Ljudi znaju kako smo radili posao, bili smo dobra vlada. Ovo nije vlada. Čekamo, nažalost, cijela je zemlja na čekanju, ocijenio je.

Na upit dolazi li SDP-u i njemu osobno u obzir preslagivanje vlasti zajedno s Mostom, Milanović je rekao da ne zna što to znači, da nikakvih kontakata nije bilo. Na dodatno pitanje što ako ih bude, odgovorio je da je to hipotetsko pitanje.

U vezi s navodnim ultimatumom HDZ-a prema Mostu, Milanović je novinarima odgovorio da ne može to komentirati, osim da ih u SDP-u brine situacija u kojoj Hrvatska nema vlasti i vladu.

Milanović je rekao da je kandidatura Sandre Švaljek za gradonačelnicu Zagreba za SDP u ovoj situaciji sporedno pitanje, a na upit brine li stranku pojavljivanje novoga kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, s obzirom na pripreme SDP-a za lokalne izbore, odgovorio je kako je normalno da će konkurencija biti žestoka.

Normalo je da u Zagrebu postoji velika ambicija mnogih ljudi, da će konkurencija biti žestoka i to je na neki način bilo očekivano, kazao je Milanović.

Rekao je i da kandidat SDP-a za gradonačelnika u Zagrebu nije bio tema današnjega sastanka, ali kako očekuje od gradske organizacije da se dogovore i daju prijedlog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.