Hrvatski radio

Radio Rijeka

Milanović opet na čelu SDP-a, Komadina mu čestitao

02.04.2016.

21:25

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na zajedničkoj konferenciji za novinare Zlatko Komadina je čestitao Zoranu Milanoviću na pobjedi na izborima za predsjednika SDP-a. Komadina je kazao da čestita Milanoviću na poštenoj pobjedi, ali da mu je žao što članovi stranke nisu glasovali za novi SDP.

Milanović se zahvalio i rekao da unutarstranačka bitka neće ugrouziti stabilnost SDP-a.  

Prema neslužbenim rezultatima oko 20.30 omjer glasova je bio oko 60 prema 40 u postocima za Milanovića, odnosno oko 10 tisuća članova dalo je glas Milanoviću, a njih oko šest tisuća Komadini, doznaje se iz Milanovićevog stožera.

On se već na svom Facebook profilu zahvalio SDP-ovim članovima.
 

U središnjem HRT-ovom Dnevniku novinarka
Tatjana Munižaba iznijela je nepotpune, neslužbene rezultate, prema kojima u Zagrebu vodi Milanović s 54,47%, dok Komadima ima 46,53% glasova. U Hrvatskoj vodi Milanović s osvojenih dvije trećine glasova.   

Zoran Milanović glasovao je oko podneva u Zagrebu. Kazao je za HRT kako očekuje da će pobijediti i dalje voditi i okupljati SDP.


Zlatko Komadina prijepodne je glasovao u Opatiji. Danas je finale demokracije u RH ni jedna stranka nema izbor između dva kandidata i dobro je da su dva, ali imamo jedan SDP. Danas se glasa za demokraciju u SDP-u, rekao je Komadina. 

Oko 38.000 članova stranke moglo je glasovati na biračkim mjestima u općinskim, gradskim i mjesnim organizacijama od 9 do 18 sati, osim u organizacijama s manje od 30 članova kojima je omogućeno da birališta otvore kasnije. Središnja izborna komisija privremene neslužbene rezultate bi trebala objaviti u 21 sat. Pola sata prije dvojica kandidata doći će u središnjicu stranke. 

Stožer Zlatka Komadine prijavio nepravilnosti na izborni dan 

Stožer Zlatka Komadine prijavio je nepravilnosti Povjerenstvu za izbor predsjednika SDP-a, kazao je predsjednik povjerenstva Vedran Lendić. Dodaje da će se o tome znati više navečer, nakon što predsjednici županijskih izbornih povjerenstava dostave svoja izvješća.

Komadinin stožer navodi nepravilnosti u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji. Neka su bila otvorena prije najavljenog vremena, primjerice, u 9 ili 11 sati umjesto u najavljenih 14 sati. To znači, navode u stožeru, da na biralištima u tom razdoblju nije bilo osoba koje bi nadzirale glasovanje. Izvijestili su i da je u Šibeniku pri službenom otvaranju glasačkog mjesta već zatečen ispunjen jedan listić u glasačkoj kutiji, a glasačko mjesto u Tribunju je premješteno bez prethodne najave u Vodice. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.