Hrvatski radio

Radio Rijeka

21:12 / 23.05.2015.

Autor: Nikolina Deranja, Boris Kanazir

Milanović otvorio obnovljenu "Omoriku": Ovdje uspjeh neće izostati

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon dvadesetogodišnjeg stečaja obnovljen je poznati hotel "Omorika" u Crikvenici. Na svečanom otvorenju bili su premijer Zoran Milanović i ministar turizma Darko Lorencin.

"Ovdje uspjeh neće izostati. Ovdje će se zarađivati, gosti će dolaziti. Turistički radnici u ovom dijelu Hrvatske su ponajbolji, vrijedni. Turizam je ovdje tradicija. Ovo je dobra priča u kojoj je Vlada samo radila svoj posao. Da je to bilo prije, ovaj hotel već je mogao imati barem četiri zvjezdice", rekao je premijer Zoran Milanović u Crikvenici.

Vlasnik, hotelska tvrtka Jadran Crikvenica, uložila je u obnovu i adaptaciju sedam i pol milijuna kuna, a samo u ovoj godini pokrenut je investicijski ciklus vrijedan 12 milijuna kuna. "Namjera nam je Crikvenici vratiti status bisera Jadrana", rekao je večeras na otvorenju obnovljenog hotela Omorika predsjednik uprave crikveničkog Jadrana Dino Manestar. 

U Omorici su nadograđena dva kata, peti i šesti, adaptiran je restoran poznat kao atraktivna sala za vjenčanja, uređena recepcija i bar i napravljena konferencijska dvorana koja će moći primiti do 250 ljudi. Samo u ovoj godini pokrenut je ciklus ulaganja vrijedan 12 milijuna kuna. Poslušajte što su na otvorenju hotela Omorika rekli Milanović i Manestar:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.