Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mile Kekin: Zasićen sam društvenom situacijom; odlasci mladih me rastužuju

18.08.2018.

15:30

Autor: Iva Črnjar Ivančan

Mile Kekin (Foto: Pixsell)

Mile Kekin (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Hladno pivo jedan je od najpoznatijih hrvatskih rock sastava. Okupili su se krajem osamdesetih u zagrebačkom predgrađu Gajnice, da bi već devedesetih postali jedan od najpoznatijih punk rock sastava u regiji.

Tekstovi njihovih pjesama obično izražavaju kritičan stav prema vladajućem ustroju društva te često ismijavaju brojne društvene običaje i prihvaćene norme ponašanja.

Njihovu glazbu karakterizira jednostavan punk-rock stil. Prodali su više od 60 tisuća primjeraka albuma te odsvirali brojne koncerte, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu (Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Njemačkoj). Dobitnici su mnogih priznanja i nagrada – osam Porina, osam Zlatnih Koogli, dva Crna mačka i brojne druge.

U sklopu 27. Kastafskog kulturnog leta nastupali su na Crekvini, a prije nastupa Mile Kekin odvojio je vrijeme za razgovor s nama u emisiji "Klasa optimist". Kao što često i radi, i ovoga je puta otvoreno komentirao društvenu situaciju u Hrvatskoj, osvrnuo se na zabranu Bajaginog koncerta i zaključio - društvo je postalo "desničarsko". Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.