Hrvatski radio

Radio Rijeka

Milić: hrvatski desničari trebali bi navijati za Bidena, a ne za Trumpa

20.01.2021.

11:12

Autor: Matea Krmpotić

Foto: Joe Biden / Facebook

Foto: Joe Biden / Facebook

Foto: - / -

U Trisu Radio Rijeke gostovao je bard hrvatskog novinarstva, voditelj, urednik i novinar Goran Milić. Osvrnuo se na inauguraciju 46. predsjednika SAD-a Joea Bidena, njegove prve poteze, administraciju i utjecaj Trumpizma.

U program Radio Rijeke javio se doajen hrvatskog novinarstva -  Goran Milić te u svom stilu - analizu koja je trebala biti štura - učinio zanimljivom, humorističnom i prihvatljivom za "obične" ljude.

Komentirao je neobičnu "online" inauguraciju, Washington pod opsadom vojske zbog nedavnog napada Trumpovih pristaša na Kapitol, moguće vanjskopolitičke poteze novog predsjednika te potpredsjednicu Kamalu Harris za koju kaže da ima vrlo čvrste stavove. "Nisam siguran da bi bilo dobro da Joe Biden premine za par mjeseci, pa ona nastavi mandat tri i nešto godine", razmišlja Milić.

Goran Milić se dotaknuo lika i djela Joea Bidena 90-ih godina. Što se tiče gole politike - kad bi stari Biden iz 90-ih došao...Uh, pa to bi bila sreća za partizanske Hrvate, patriotske Bosance i Bošnjake. Taj Biden je potpisivao bombardiranje Srbije i nije volio Miloševića. A Trump, s druge strane, je prvi put u povijesti doveo šefa Srbije u Bijelu kuću, Vučića. Zato, svi hrvatski desničari bi trebali, po nekoj logici, trebali navijati za Bidena, a ne Trumpa za kojeg navijaju u većini. Vrlo je to zanimljiva analiza za obične ljude, kroz smijeh govori Goran Milić.

Zanimljiv razgovor s Goranom Milićem poslušajte ovdje:

Goran Milić o inauguraciji i Bidenu, pripremila Matea Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.