Hrvatski radio

Radio Rijeka

Milijun noćenja u lošinjskoj Grupi Jadranka

02.09.2013.

17:13

Autor: Branko Domac / T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najveća lošinjska tvrtka Grupa Jadranka danas je ostvarila milijunto noćenje. Zanimljivo je da su članice grupacije - Jadranka hoteli, Jadranka kampovi i Kamp Slatina - ovogodišnji rezltat ostvarili osam dana ranije nego lani.

U prvih osam mjeseci ostvareno je 6 posto više noćenja, a u ukupnom broju kampovi sudjeluju sa 60 posto, dok preostalih 40 posto pripada hotelima. Među njima je najuspješniji wellness-hotel Aurora, dok je u kategoriji kampova najviše noćenja ostvario kamp Čikat.

Dobri su i financijski pokazatelji poslovanja. Do kraja godine očekuje se ukupni prihod od 233,8 milijuna kuna, što je 11 posto više od prošlogodišnjih ostvarenja. Treba istaknuti da prihodi rastu više od rasta noćenja, što znači da se ostvaruju više cijene i bolja izvanpansionska potrošnja.

Kao članica grupe, Jadranka hoteli nastavljaju investicijski ciklus ove zime u zoni Čikata, gdje će se potpuno rekonstruirati hotel Bellevue. Vrijednost investicije bit će 17 milijuna eura.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.