Hrvatski radio

Radio Rijeka

Milinović razriješena dužnosti predsjednice Odbora za nacionalne manjine

29.10.2019.

14:38

Autor: Lea Domijan Fišter

Ivona Milinović (Foto: Goran Kovačić / HRT - Radio Rijeka)

Ivona Milinović (Foto: Goran Kovačić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

HDZ-ova vijećnica Ivona Milinović zbog javnih je istupa s neprimjerenim izjavama na račun nacionalnih manjina danas razriješena s dužnosti predsjednice Odbora za nacionalne manjine, iako je vijećnica Milinović ostavku na tu dužnost podnijela već prije sjednice.

Svojim istupima u javnosti ne zastupa interese nacionalnih manjina, već suprotno, posebice na društvenim mrežama, omalovažava sve pripadnike nacionalnih manjina, zaključio je Odbor za imenovanja, a rasprava o prijedlogu  za razrješenje izazvala je burnu raspravu jer se proširila općenito na govor mržnje i uvrede.

Zaključak Gradskog vijeća je u konačnici osuda svakog govora mržnje, kao što i svaki oblik nasilja smatraju neprihvatljivim, a vijećnicu Milinović pozvali su da podnese ostavku i na mjesto zastupnice u Gradskom vijeću.

Milinović je izjavila da će ostavku na članstvo u Vijeću podnijeti kad i gradonačelnik Obersnel, koga nitko ne osuđuje ni kad s govornice u Gradskome vijeću dobacuje uvrede. Za prijedlog je glasovalo 20 vijećnika, šestero je bilo protiv, a suzdržana su bila dvojica vijećnika Akcije mladih.

Evo što su rekle vijećnice Ivona Milnović iz HDZ-a i Sandra Krpan iz SDP-a:

Milinović: Izjava je izvučena iz konteksta, pripremila Lea Domijan Fišter

Krpan: Ovo je presedan, pripremila Lea Domijan Fišter

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.