Hrvatski radio

Radio Rijeka

Miljenko Balen: treba na primjereniji način povijesno vrednovati doprinos Gorana u Domovinskom ratu!

03.11.2022.

12:59

Autor: Nenad Lučić

Katarina Mihelčić i Miljenko Balen - goranska ratna obljetnica

Katarina Mihelčić i Miljenko Balen - goranska ratna obljetnica

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Kraj listopada i početak studenog vrijeme je prisjećanja na ključne događaje iz razdoblja Domovinskog rata u Gorskom kotaru.

Tim je povodom gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić u četvrtak, 3. studenog, organizirala svečani prijem za članove Kluba 138. goranske brigade, te jednog od njezinih ratnih zapovjednika Miljenka Balena


Naime, njemu je ukazom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, ove godine dodijeljen čin počasnog brigadnog generala Hrvatske vojske. 


Ukazana počast dobar je poticaj da se na primjereniji način počne povijesno vrednovati doprinos stanovnika Gorskog kotara u Domovinskom ratu, posebno provedba akcije oslobađanja vojnih objekata u Delnicama, kojom se Hrvatska domogla znatnih količina oružja, naglasio je Miljenko Balen


"Mi Gorani smo previše samozatajni i nakon ove godišnjice ćemo se morati malo više potruditi da se naš glas jače čuje. Gorski kotar je mnogo dao, i u najvažnijem je trenutku obrane zemlje doslovno naoružao Hrvatsku" zaključio je Balen.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.