Hrvatski radio

Radio Rijeka

Miljenko Mišljenović: veliki borac za prava osoba s invaliditetom

29.06.2017.

11:22

Autor: Iva Črnjar Ivančan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Volim život, volim raditi, volim pomagati drugima i veliki sam optimist", kaže Miljenko Mišljenović koji je već sedmi put izabran za predsjednika Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka.

Miljenko Mišljenović otac je djevojke s cerebralnom paralizom, a svojim je posebnim pristupom i djelovanjem znatno unaprijedio rad Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka. Udruga danas broji oko 370 članova, ali i 60 zaposlenih osoba. Jedno od najvećih postignuća gospodina Miljenka i njegovog tima je i činjenica da 99 posto djece koju štiti Udruga ima osigurane osobne asistente.

Udruga provodi glazbene, psihološke, likovne, dramske, plesne i radionice engleskog jezika te školu plivanja i jahanja.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u Hrvatskoj žive 529 tisuća i 103 osobe s invaliditetom, što je 11,9 posto ukupnog stanovništva. Situacija u PGŽ-u je bolja – ukupno je 25 tisuća osoba s invaliditetom, što je 8,3 posto populacije.

Najveći problemi s kojima se susreću u našoj Županiji je nedovoljna briga za osobe s invaliditetom, nemogućnost zapošljavanja te činjenica da nakon 21. godine života ne mogu biti samostalni. U tome im Udruga nastoji što više pomoći. Više saznajte u razgovoru:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.