Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ministar Cappelli: Turistička sezona bit će na razini plana

26.08.2019.

12:32

Autor: Hina

Ministar Cappelli u Puntu (Foto: Branka Malnar / HRT- Radio Rijeka)

Ministar Cappelli u Puntu (Foto: Branka Malnar / HRT- Radio Rijeka)

Foto: - / -

U Marini Punat na otoku Krku ministar turizma Gari Cappelli izjavio je danas da će ovogodišnja turistička sezona biti na razini plana, s oko 3 posto porasta turističkih dolazaka i 1 do 2 posto rasta u noćenjima.

Ministar Gari Cappelli je novinarima iznio podatke da je od početka godine do sada ostvareno 4 posto više turističkih dolazaka te oko 1,5 do 2 posto više noćenja.

Istaknuo je i financijske pokazatelje, iznijevši da fiskalizacija pokazuje da je ostvareno oko 1,4 milijarde kuna više prometa nego u istom razdoblju lani u području pružanja usluga u smještaju i ugostiteljskih usluga.

"S obzirom na booking koji očekujemo u 9. i 10. mjesecu, a on je jako dobar u svim segmentima - i kad govorimo o nautici, o privatnom smještaju, naročito o hotelima, očekujemo da ćemo završiti godinu tako kako smo i planirali, a to je negdje 3 posto povećanje na razini godine u dolascima i 1 do 2 posto u noćenjima", izjavio je Cappelli.

Dodao je da će slično biti i u fiskalnom dijelu, odnosno očekuje se povećanje prometa od 2 do 3 posto. "Jedna teška sezona, kao što smo i predviđali, ali predviđali smo taj rast negdje oko tri posto, što će se na kraju godine ispostaviti da smo dobro planirali", ustvrdio je Cappelli. Poslušajte:

Cappelli o turističkoj sezoni, pripremio HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.