Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ministar Gari Cappelli: Razloga za zadovoljstvo zasigurno ima

31.12.2019.

11:34

Autor: Dora Vujnović

Turisti u obilasku Trsatske gradine (Foto: Pixsell)

Turisti u obilasku Trsatske gradine (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Ministar turizma Gari Cappelli za kraj godine osvrnuo se na prošlu turističku godinu za koju kaže da su ju pratile dobre brojke i u sezoni, ali i van nje pa će godina završiti u plusu od 5% više dolazaka u odnosu na prethodnu 2018.

Ministar Cappelli ističe da je Hrvatska kao destinacija postigla puno na polju prepoznatljivosti jer otprilike 15% gostiju je ove godine u Hrvatsku došlo prvi put. 

Kada je riječ o regiji Kvarnera, rezultati su jako dobri, a to ne čudi jer su investicije u turizmu u Primorsko-goranskoj županiji ove godine iznosile 145 milijuna eura u što ne ulazi projekt hotela Costabella. Trenutno je samo u Opatiji otvoreno 18 hotela.

Cappelli se dotaknuo i goranskog turizma. Općine i gradova Gorskoga kotra rade na udruživanju u zajedničku turističku zajednicu kako bi se pojačala promocija turističke ponude. "To mi je, uz Slavoniju i Liku, najvažniji projekt jer je dokaz da hrvstaki turizam može živjeti i na kontinentu", rekao je Cappelli. Poslušajte razgovor koji je s ministrom Cappellijem snimio Josip Krmpotić:

Ministar Gari Cappelli: Razloga za zadovoljstvo zasigurno ima, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.