Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ministarstvo obrazovanja objavilo raspored sati za nastavu na daljinu

15.03.2020.

16:15

Autor: Hina

Foto: Sandra Šimunović / Pixsell

Foto: Sandra Šimunović / Pixsell

Foto: - / -

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je na svojim mrežnim stranicama raspored nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu te raspored emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

Rasporedi i informacije mogu se naći na ovoj poveznici

Ministarstvo napominje da će za nastavnike koji nemaju spremna svoja online predavanja isporučivati osnovni raspored sati koji će vrijediti za cijelu Hrvatsku.

Učenici onih nastavnika koji imaju spremna online predavanja, ne moraju pratiti sadržaj koji je isporučio MZO, nego će im sadržaje i aktivnosti isporučivati njihovi predmetni nastavnici u virtualnom razredu.

Isto tako, MZO poziva sve nastavnike da snimaju sadržaje te da svoja videopredavanja u trajanju od 15 minuta dostave na adresu kurikulum@mzo.hr, kako bi se njima mogli koristiti i drugi.

Razredna nastava organizirana je u suradnji s Hrvatskom televizijom na 3. programu pod nazivom "Škola na Trećem", a odvijat će se po kurikulumima i nastavnim programima svaki dan. Nastava za prvašiće počinje u 8 sati ujutro, za druge razrede u 10 sati, za treće u 13, a za četvrte razrede u 16 sati.

Viši razredi osnovne škole i srednjoškolci online nastavne sadržaje moći će pratiti i putem Sportske televizije.

Sadržaji za pete razrede emitiraju se u terminu od 8 do 9:30 sati, i to matematika, hrvatski, priroda, engleski i njemački.

Šesti razredi od 9:30 do 10:45 sati mogu pratiti sadržaje iz povijesti, matematike, prirode, engleskoga i njemačkog.

Nastava za sedme razrede na programu je od 10:45 do 11:50, a emitiraju se sadržaji iz matematike, hrvatske, biologije i geografije.

Za osmaše TV-škola počinje u 11:50 i završava u 12:45, a moći će pratiti hrvatski, matematiku, biologiju, engleski i njemački.

Maturanti na Sportskoj televiziji mogu pratiti sadržaje iz matematike, hrvatskoga, geografije, engleskog i njemačkog, i to od 12.45 do 14 sati.

Na poveznicama na stranicama ministarstva može se vidjeti i koji su točno sadržaji dostupni za koje razrede.

Ministrica Blaženka Divjak jutros je pozvala sve da budu disciplinirani i prate raspored sati za online nastavu kako bi bilo što manje poteškoća s prijavama u sustav.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.