Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ministarstvo ustupilo dva stana riječkom KBC-u za obitelji bolesne djece

09.05.2019.

16:16

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Ministarstvo državne imovine ustupilo je riječkom KBC-u dva stana u Rijeci u kojima će moći boraviti obitelji bolesne djece. Ravnatelju KBC-a Davoru Štimcu ključeve je danas uručio ministar Goran Marić.

Danas je u Kliničko bolničkom centru Rijeka upriličeno svečano potpisivanje ugovora i primopredaja ključeva stanova koje je bolnici dodijelilo Ministarstvo državne imovine Republike Hrvatske. Dva stana nalaze se na gradskom području Mlake i Krnjeva, a namijenjeni su potrebama privremenog boravka roditelja najmlađih pacijenata tijekom liječenja u Klinici za pedijatriju na lokalitetu Kantrida.

Primarno je riječ o djeci iz drugih gradova i županija koja su hospitalizirana na Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku. Prisutnost roditelja znači nemjerljivu podršu djeci u danima liječenja, a smještaj u blizini bolnice smanjit će troškove čestih putovanja.

Zbog važnosti problema bolnica se za pomoć obratila Ministarstvu države imovine, koje je reagiralo u samo tri dana i dodijelilo stanove od 28 i 42 četvorna metra. Ključeve ravnatelju KBC-a Rijeka Davoru Štimcu uručili su ministar države imovine Goran Marić i ministar pomorstva, prometa i veza Oleg Butković.

Ministar Marić je prigodom primopredaje naglasio da se za ovakve slučajeve mora odmah reagirati jer treba pomoći malim pacijentima.

Ostaje da se u roku tridesetak dana stanovi urede i opreme kako bi se isti mogli početi koristiti, naglasio je ravnatelj KBC-a Davor Štimac. Stanovi su u dobrom stanju, te nećemo morati izdvajati velika sredstva za njihovo uređenje naglasio je ravnatelj. Primopredaji je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš.

Poslušajte što je izjavio ministar Goran Marić:

Goran Marić o stanovima, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.