Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ministrica imenovala Vinka Ivića kao v.d. ranatelja Muzeja Grada Rijeke

06.04.2023.

19:46

Autor: HINA / Vedrana Lisica Pavlović

Vinko Ivić

Vinko Ivić

Foto: Goran Stanzl / Pixell

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek imenovala je vršiteljem dužnosti ravnatelja Muzeja grada Rijeke Vinka Ivića, dugogodišnjeg ravnatelja Muzeja grada Zagreba, iskusnog muzealca te predsjednika Hrvatskoga muzejskog vijeća. 

Odluka dolazi nakon što Gradsko vijeće nije uspjelo pronaći kandidata za to mjesto kojeg bi većina podržala. 


Podsjetimo, riječko Gradsko vijeće razriješilo je 31. ožujka 2023. dužnosti ravnatelja Muzeja grada Rijeke Ervina Dubrovića, nakon čega je odbilo je prijedlog imenovanja ravnateljice Sabrine Žigo, a zatim i vršitelja dužnosti ravnatelja Darija Kulišića


Time su se stekli uvjeti da vršitelja dužnosti ravnatelja imenuje ministrica.


Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović izvijestio je prošli tjedan ministricu o okolnostima u kojima nije izabran ravnatelj te je uputio zamolbu za imenovanje vršitelja dužnosti ravnatelja, stoji u priopćenju.


S namjerom da na to mjesto dođe iskusan muzealac koji je uspješno vodio istu vrstu muzejske ustanove i koji će pridonijeti rješavanju krize upravljanja, ministrica je donijela odluku o imenovanju Vinka Ivića te mu je dala mandat da u najkraćem roku uskladi akte Muzeja s novim Zakonom i poduzme sve radi njegova uspješnog djelovanja do izbora novog ravnatelja ili ravnateljice u skladu sa Zakonom, ističe se u priopćenju ministarstva.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.