Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ministrica Obuljen: Rijeka EPK nadilazi sve dosadašnje kulturne projekte

29.09.2017.

14:54

Autor: Neva Funčić, Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u radnom je posjetu Rijeci obišla novootvoreni objekt Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u kompleksu bivše tvornice Benčić te najavila punu podršku Rijeci kao Europskoj prijestolnici kulture 2020., u godini kada će Hrvatska predsjedati Europskom unijom.

Ministrica turizma Nina Obuljen Koržinek posjetila je i Hrvatski muzej turizma u Opatiji u povodu 10. obljetnice djelovanja, te najavila da će se nastojati naći rješenja kako bi muzej imao još bolje uvjete za rad i postao vidljiviji. "Naš zajednički interes je da se Hrvatski muzej turizma razvija, uz pomoć nacionalnih, ali i europskih fondova", rekla je ministrica. Jedini Hrvatski muzej turizma je osnovan u Opatiji 2007. godine sa sjedištem u Villi Angiolini, najstarijoj opatijskoj vili.

Ukupna financijska vrijednost programa i infrastrukture procjenjuje se na 50 milijuna eura, od čega će petinu osigurati država, rekli su riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i ministrica Obuljen Koržinek.

"Sada je u pripremi državni proračun. Naravno, ne smijemo gubiti nijedan dan jer projekt je ogroman, nadilazi sve što smo dosad u hrvatskoj kulturi radili, i mi ćemo, kao ministarstvo nadležno za koordinaciju, biti na raspolaganju da svojom potporom damo svoj doprinos projektu", rekla je ministrica.

"Plan za infrastrukturu smo već premašili jer smo već osigurali više od 20 milijuna eura europskih sredstava za infrastrukturu", rekao je Obersnel.

Poslušajte izjave direktorice Rijeka EPK 2020 Emine Višnić, gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, župana PGŽ-a Zlatka Komadine i ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.