Hrvatski radio

Radio Rijeka

Miočić Stošić: Haška presuda mimo uma, u interesu politike i kapitala

01.04.2016.

12:39

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki "glas naroda" Marin Miočić Stošić jutros je gradom šetao s transparentom "Sloboda Šešelju: 'Pravda' je svega interes kapitalističkih moćnika". Poručuje kako je jučerašnja presuda haškog suda daleko od postupanja prema pravnoj stečevini.

Ono što se dogodilo jučer bilo je mimo uma, komentirao je riječki glas naroda Marin Miočić Stošić presudu međunarodnoga suda u Den Haagu kojom je čelnik srpskih radikala Vojislav Šešelj oslobođen svih točaka optužnice za niz ratnih zločina.

"Predmet nije procesuiran prema pravnoj stečevini, već u interesu politike i kapitala. Haag se pokazao egzekutorom istine, sve za ekpanziju kapitala u cijelom svijetu", rekao je Miočić Stošić. Dodaje da je to program imperialističkoga svijeta te da je, očito, namjera bila pomoći Srbiji da uđe u Europsku uniju, čime bi se NATO dobrano zaštitio od istočnoga susjeda - Rusije. Poslušajte izjavu Marina Miočića Stošića:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.