Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mirela Ahmetović: "Nećemo izdavati propusnice ljudima koji dolaze s kopna!"

02.04.2020.

12:23

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Mirela Ahmetović (Foto: Damir Špehar / Pixsell)

Mirela Ahmetović (Foto: Damir Špehar / Pixsell)

Foto: - / -

Načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović uputila je prosvjedno pismo MUP-u kojim optužuje da su novom uputom o izdavanju propusnica stvorili kaos i svu odgovornost za širenje epidemije prebacili na lokalne stožere. Poručila je da omišaljski stožer neće izdati nijednu propusnicu za osobe s kopna.

Načelnica upozorava kako s kopna u Omišalj svakodnevno dolazi na stotinu ljudi koji rade na izgradnji plinovoda i LNG terminala, i slobodno se kreću Omišljem. "U slučaju da naš Stožer izda propusnicu spomenutim radnicima i utvrdi se zaraza kod dotičnih, vrlo je vjerojatno da je ta osoba zarazu prenijela i na naše stanovnike, a odgovornost za to snosimo mi.

U slučaju, pak, da naš Stožer odbije izdati propusnice, poslodavci i izvođači spomenutih projekata optužit će nas za opstrukciju, gospodarski krah ili, kako smo navikli, povezanost s Rusima", piše Mirela Ahmetović.

"Slijedom vaše Upute sada konačno možemo konzumirati pravo da naše građane zaštitimo u najvećoj mogućoj mjeri i to ćemo neizdavanjem propusnica vrlo rado učiniti", poručuje Ahmetović.

"Obavještavam vas da Stožer Civilne zaštite Općine Omišalj temeljem vaše Upute neće izdati niti jednu jedinu propusnicu za dolazak osoba s kopna jer je nama u Omišlju jedino stvarno nužno i neophodno očuvanje zdravlja i života naših stanovnika", zaključuje se u protestnoj noti upućenoj Ministarstvu unutarnjih poslova. Cijeli dokument prilažemo u nastavku teksta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.