Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mirisi i okusi slastica od jagoda na crikveničkoj rivijeri

20.05.2017.

12:22

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Miris svježih jagoda, ali i specijaliteta čiji su jagode osnovni sastojak, šire se danas i sutra crikveničkom rivijerom. Ovoga vikenda ondje se održava sedmi Festival jagoda. Svježe, u kolaču, napitku ili kako drugačije - svejedno je, samo da u njima uživate!

U novouređenom središtu Selca ovogodišnji Festival jagoda prvo je događanje. Iako su se organizatori do posljednjega trenutka nadali da će kiša zaobići crikvenički kraj, to se nije dogodilo, pa su, nažalost, morali otkazati dio programa. Ono što se održava bez obzira na kišu je prodajna izložba jagoda, slastica, suvenira i drugih proizvoda od jagoda ili inspiriranih jagodama. I subotnji i nedjeljni program traje od 10 do 20 sati.

Također, u dvadesetak ugostiteljskih objekata duž Rivijere Crikvenica - od Jadranova i Dramlja, preko Crikvenice do Selca, vikend je posvećen jagodama. Torta od sira i jagoda, torta od badema i jagoda, krostata od jagoda, sladoled i palačinke s jagodama, kokteli i pjenušci s jagodama samo su dio slasne i mirisne ponude.

Ako kiša ponovno ne poremeti planove, za sutra je najavljen cooking show u kojem će se spravljati flambirane jagode, jagode u papru i niz drugih neobičnih jela od ovoga ukusnog i zdravog proljetnog voća. Direktorica Turističke zajednice Crikvenice Marijana Biondić nada se da će se održati i zabavno-glazbeni program te poziva sve koji vole jagode na crikveničku rivijeru:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.