Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mjesec dana dijeli nas do rujanskog termina riječke regate "Fiumanka"

26.08.2020.

11:51

Autor: Ivan Ribarić

Foto: Fiumanka

Foto: Fiumanka

Foto: - / -

Točno mjesec dana dijeli nas do zamjenskog, rujanskog termina riječke regate Fiumanka čija su jedra posljednjih dvadeset godina bila prepoznatljivo obilježje lipnja u Rijeci i Dana zaštitnika grada sv. Vida.

Poput brojnih drugih sportskih i kulturnih događaja ni Fiumanka se radi epidemioloških mjera koje su proljetos bile na snazi nije mogla održati u svojem redovnom terminu. 

U dogovoru s pokroviteljima, suorganizatorima, partnerima i sponzorima regata je prebačena na zadnji vikend idućeg mjeseca, točnije od 25. do 27. rujna, kada će se na Gatu Karoline Riječke održavati i Rijeka Boat Show.Epidemiološka situacija utjecala je i na otkazivanje Life partya Novog lista i Fiumanke te međunarodne gospodarske manifestacije Adria4Blue u organizaciji HGK - Županijske komore Rijeka, dva atraktivna događaja koja su i ove godine trebala biti održana u danima Fiumanke.

Europska medijska regata u suradnji s HRT-om, također neće biti održana u standardnom formatu uz sudjelovanje stranih televizijskih kuća, a u kojem će se obliku i na kojim lokacijama moći održavati večernji glazbeni programi, ovisit će o situaciji i mjerama koje tada budu na snazi. Rotary regata također neće imati međunarodni karakter i aktivnosti će se organizirati na nacionalnoj hrvatskih klubova.

Regate imaju prilično kontrolirane organizacijske uvjete jer jedrilice uglavnom imaju svoje standardne posade koje i inače skupa jedre, nerijetko je riječ o članovima iste obitelji, a svi sudionici su evidentirani prijavom za regatu koja je u novije vrijeme dopunjena i listom za praćenje kontakata. 

Prijavnica za regatu i obrazac za praćenje kontakata objavljeni su na web stranici Fiumanke, a organizatori će nastojati ranije no obično otvoriti regatni ured. Zajednička najavna konferencija za medije održat će se početkom rujna kada će biti poznato više detalja o programima koji Riječane i njihove goste očekuju u posljednjem rujanskom vikendu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.