Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mjesec hrvatske knjige u riječkoj Gradskoj knjižnici "u ritmu čitanja"

09.10.2019.

10:49

Autor: Hina

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Gradska knjižnica Rijeka predstavila je svoj program Mjeseca hrvatske knjige, od 15. listopada do 15. studenoga, s temom "U ritmu čitanja". Najavljen je bogat program događanja za sve generacije - od pričaonica, radionica i predstava do predstavljanja knjiga.

Ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka Niko Cvjetković ocijenio je da ova manifestacija u organizaciji Gradske knjižnice, raste iz godinu u godinu, u ovogodišnjem izdanju je vrlo svestrana i cjelovita i svaki ljubitelj knjige u programu će moći naći nešto za sebe.

Mjesec hrvatske knjige u Rijeci otvorit će se 15. listopada u središnjem odjelu Filodrammatica performansom čitanja u suradnji sa članovima čitateljskih klubova i uz glazbenu pratnju učenika Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova. Kao vrlo zanimljivo istaknuto je predstavljanje knjige "Svijet jazza: od Adorna do Johna Zorna" Saše Dracha, uz koncert Lele i Joea Kaplowitza u ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka.

Priredit će se i niz susreta s autorima u trsatskom ogranku, i to s književnicom Slavenkom Drakulić uz predstvaljanje njezine knjige "Nevidljiva žena i druge priče", sa zagrebačkim psihijatrom dr. Robertom Torreom ("Ima li života prije smrti?"), publicistkinjom Vedranom Rudan ("Ples oko sunca") i književnikom Nikolom Petkovićem ("Put u Gonars").

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u Rijeci će se svečano dodijeliti Književne nagrade Drago Gervais ovogodišnjim dobitnicima Branimiru Dropuljiću i Mariji Trinajstić. Svoje nove knjige će predstaviti i Dinko Miholjević, Diana Rosandić Živković i Robert Međurečan, postavit će se izložbe knjiga s temom glazbe u odjelima i ograncima GKR, radova s međuanrodnog likovnog natječaja za osobe s invaliditetom i izložba Društva hrvatskih književnih prevodilaca "Od izvornika do prijevoda". Mjesec hrvatske knjige u programu Radio Rijeke najavila je Anja Babić, voditeljica programa Gradske knjižnice Rijeka - poslušajte:

Anja Babić: Mjesec hrvatske knjige, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.