Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mjesec hrvatske knjige u GKR: Kako knjige mogu pomoći mladima?

04.10.2022.

14:49

Autor: Neva Funčić

Mjesec hrvatske knjige u riječkoj gradskoj knjižnici

Mjesec hrvatske knjige u riječkoj gradskoj knjižnici

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Rijeka bit će posvećen mladima i svježim temama.


Spajat će se videoigre, glazba i knjige, predstaviti mladi autori, posjetiti nezgodna mjesta i učiti o stanovanju i novim prilikama.

U Gradskoj knjižnici Rijeka iduće će godine biti otvoren novouređeni Odjel za mlade, prema njihovim željama i potrebama, najavili su Kristijan Benić i Kristina Đoja, voditelji projekata i odjela GKR.


Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige, druga polovica listopada i prva polovica studenog, posvećen je mladima jer je upravo 2022. Europska godina mladih.


Želi se skrenuti pozornost na prilagodbu knjižnica potrebama mladih generacija i ukazati na specifična obilježja današnjih mladih - mobitel u ruci, ekološka osviještenost, ali i osamljenost i zabrinutost.


Kako knjige mogu pomoći?


Najavljen je suster o knjigama i videoigrama, predstavljanje prvog romana mlade autorice Dore Šustić, književni susret s Oljom Savičević Ivančević u dućanu Brodokomerca, radionica digitalnog čitanja za treću dob, učenje o otpornosti i stanovanju, o znanosti u postpandemijsko doba, poezija otpora i sustreti s književnim rezidentima.


Iz knjižnice poručuju da je sudjelovanje u svim programima od 17. listopada do 15. studenog besplatno, uz obavezne prijave na mail prijave.programi@gkri.hr


Poslušajte najavu Mjeseca hrvatske knjige u GKR:


Mjesec hrvatske knjige

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.