Hrvatski radio

Radio Rijeka

MKD Ilinden organizira učenje makedonskog za odrasle

25.01.2017.

13:08

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Makedonski jezik u Rijeci uči tridesetak osnovnoškolaca i srednjoškolaca, a nastava je organizirana u Osnovnoj školi Centar i Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji. Njihova učiteljica priprema i tečaj za odrasle!

Makedonski jezik u Rijeci uči tridesetak osnovnoškolaca i srednjoškolaca, u Osnovnoj školi Centar i Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji. Nastava se izvodi po modelu C i programu koji je verificiralo resorno ministarstvo. Otvaranjem srednjoškolskog programa prije nešto više od godine dana osiguran je kontinuitet učenja makedonskog jezika u Rijeci.

Njihova učiteljica Natalija Lekovska priprema i tečaj za odrasle koji će se odvijati u Makedonskom kulturnom društvu Ilinden. Ako imate volje pridružiti im se, potražite ih na riječkoj adresi Matačićeva 5. Neće biti kasno ni ako se pridružite kada tečaj već počne.

Lekovska je Makedonka koja je jednom došla na odmor u Istru i ostala tu. Učiteljici razredne nastave je posao u Osnovnoj školi Centar bio prvi posao poslije završenog fakulteta. Sjeća se teških početaka, nabavljanja literature i udžbenika, ali i ističe da se kroz smijeh i pjesmu jezik najlakše uči. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.