Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mlada i raspjevana Veronika Kamenar: "Glazba mi je u obiteljskim genima"

13.05.2018.

12:34

Autor: Iva Črnjar Ivančan

Veronika Kamenar u studiju Radio Rijeke (Foto: Iva Črnjar Ivančan / HRT Radio Rijeka)

Veronika Kamenar u studiju Radio Rijeke (Foto: Iva Črnjar Ivančan / HRT Radio Rijeka)

Foto: - / -

Mlada, simpatična Gromišćica krasnega glasa - tako moremo za početak opisat Veroniku Kamenar. Kantala je na Grobničkoj skali, već fanj let je i va zboru "Josip Kaplan", a uza se to, ariva i delat, i to va struke. Upoznajte Veroniku va emisije "Ćo mi, ćo ti"!

Veronika Kamenar rođena je Riječanka, a u djetinjstvu se preselila na Grobnik, točnije u Podrvanj. Prirodno vesela i nasmijana 25-godišnjakinja već je pet puta nastupala na Grobničkoj skali, a prošle godine osvojila je i nagradu na najbolju interpretaciju za pjesmu "Ni mi to rabilo" koja već tjednima dobro kotira na našoj top listi Glista."Grobnička skala svake godine sve je kvalitetnija, izvođači su odlični, i čast mi je biti dio takvog festivala", kaže Veronika.

Za njezin glazbeni put zaslužni su roditelji koji su također glazbenici, pa Veronika od djetinjstva pjeva. Brusila je talent kroz mnoge dječje zborove, a punih deset godina pjeva u Zboru "Josip Kaplan". Prisjetila se i njihove velike pobjede u emisiji HRT -a "Do posljednjeg zbora" i izvedbe za koju kaže da su je otpjevali sa suzama u očima koliko su bili uzbuđeni i ponosni.

Veronika danas pjeva i u bendu Xfinity s kojim nastupa po cijeloj Hrvatskoj, a izvode uglavnom pjesme stranih izvođača. Velika želja joj je nastupiti na Melodijama Istre i Kvarneru pa se nada da će se to uskoro ostvariti. Za život na Grobniku kaže da je predivan - priroda, ljudi, Grobničko polje, i ne bi ga mijenjala ni za što. Završila je Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki, stekla zvanje magistar ekonomije i otkad je diplomirala radi u struci.

Svojim pozitivnim stavom i lijepim glasom Veronika je osvojila i naše slušatelje, a jedan ju je čak usporedio s glazbenom divom Radojkom Šverko, što je Veronika primila kao veliki kompliment. Poslušajte emisiju:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.