Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mlada Riječanka Medea Market-Sindik - od "Zvjezdica" do ozbiljnih ponuda!

12.08.2018.

13:27

Autor: Matea Krmpotić

Foto: Matea Krmpotić / Radio Rijeka

Foto: Matea Krmpotić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Na Kafe nam je svratila mlada talentirana pjevačica Medea Market Sindik iz Rijeke. Ovih je dana predstavila svoju novu pjesmu "Moja je ljubav plava", ali ne samo to - Medea s tom pjesmom odlazi na šibenske 21. Večeri dalmatinske šansone.

Medeu Market-Sindik javnost je upoznala 2015. godine kada je sudjelovala u RTL-ovom talent showu "Zvjezdice" i oduševila izvedbom pjesme "Wrecking ball". Zatim je s pjesmom "Dajte mi krila" i pobijedila na Međunarodnom festivalu "Čarobna frula" u Zagrebu, a uz tu pjesmu predstavljen je i videospot snimljen na morskim lokacijama našega grada.

Dodatna se pažnja usmjerila na mladu pjevačicu kada je u travnju ove godine, s Damirom Kedžom, predstavila pjesmu "Ne mogu iz dana u noć". "Damir je odličan. Jako je zabavno bilo raditi s njim, smijali smo se do suza", govori nam Medea u programu Radio Rijeke.

Petnaestogodišnja djevojka ide u dvije srednje škole - gimnaziju i riječku srednju glazbenu školu, a u međuvremenu vježba pjevanje i klavir, nastupa i snima. Na pitanje kako stigne sve to, pa i uskladiti tinejdžerske "obaveze", Medea odgovara kratko i jasno. "Stvar je u organizaciji vremena. Još iz osnovne škole vučem taj raspored dviju škola. Zna biti naporno. Sve se nakupi u obje škole, ali stigne se ako ste organizirani. Uči se u gradu, u busevima i tako", kroz smijeh govori naša sugovornica.

Ove godine novu pjesmu predstavlja i na šibenskim 21. Večerima dalmatinske šansone. "Napravili smo pjesmu i odlučili smo je poslati na natječaj. Pjesma je prošla. Nisam u životu bila sretnija. To je veliko uzbuđenje i velika mi je čast na takvom festivalu dijeliti pozornicu s tako velikim ljudima", zaključuje Medea.

Poslušajte što je Medea Market-Sindik uz "Kafe" ispričala Matei Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.