Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mladi HNS-a podržali postavljanje kamera za kažnjavanje prebrzih vozača

23.07.2015.

15:55

Autor: Iva Pavletić Crnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kamere i radari za kažnjavanje vozača koji voze neprilagođenom brzinom na riječkim su cestama u funkciji od početka tjedna, a mladi članovi HNS-a danas su održali konferenciju za novinare i podržali ovaj način nadzora prometa.

"Građani oprez! Kontrola brzine na 10 lokacija u Rijeci" naziv je održane konferencije za novinare mladih Hrvatske narodne stranke Primorsko-goranske županije. Pomladak HNS-a na taj je način podržao uvođenje nadzora brzine na riječkim prometnicama te, kako nam je pojasnio Dajan Delić, predsjednik Županijskog Interesnog odbora mladih HNS-a PGŽ-a, taj će projekt zasigurno doprinijeti sigurnosti na gradskim prometnicama.

Velike brzine jedan su od glavnih razloga prometnih nesreća na našim cestama. Na deset riječkih lokacija postavljene su kamere za mjerenje brzine kretanja vozila, a prekršiteljima ograničenja kazne će stizati na kućnu adresu unutar mjesec dana od počinjenog prekršaja. O kaznama govori Jure Jurković iz službe za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave primorsko-goranske:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.