Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mladići iz kontejnera na Brajdici su dobro, zatražit će azil u Hrvatskoj

13.04.2017.

11:16

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Četvorica stranaca pronađena jučer popodne u kontejneru na terminalu na Brajdici mladići su iz Afganistana i Pakistana. Otpušteni su iz bolnice i u Hrvatskoj će zatražiti azil, izvijestila je riječka policija.

Tri državljana Afganistana i jedan Pakistanac, svi stari do 20 godina, trenutno su u službenim prostorijama policije. Pronađeni su u srijedu oko 14:30 u jednome od kontejnera na kontejnerskom terminalu na Brajdici u Rijeci te zbog vidno narušenoga zdravstvenog stanja hitno prevezeni u bolnicu.

Nakon liječničke obrade otpušteni su iz bolnice i u suradnji s djelatnicima Crvenoga križa dobili su odjeću i obuću. Slučaj vodi riječka pomorska policija, a sva četvorica stranaca izrazila su namjeru da, kada završi policijsko postupanje, zatraže azil u Hrvatskoj. Stoga će biti prepraćeni u prihvatilište za tražitelje azila.

Nastavlja se kriminalističko istraživanje kojim bi se trebalo utvrditi kako su točno i s kojim ciljem mladići ušli u Hrvatsku. Podsjetimo, pronađeni su u kontejneru s isporučenom robom iz Republike Srbije u kojem se nalazio tekstil.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.