Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mlijeka u kanticama više nema, ali mlikarice žive

30.05.2015.

08:36

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Šesti put grobnišćina organizira manifestaciju "Feral ki j pušćal sinjal" posvećenu mlikaricama, ženama koje su svakodnevno s Grobnika nosile mlijeko na leđima i prodavale ga u centru Rijeke.

Prigodna prodaja autohtonih proizvoda i suvenira na Trgu mlikarice u Dražicama počinje već  u 10 sati. Organizirana su natjecanja za djecu, turnir u briškuli i trešeti, bit će tu i oldtimera i kuglača.

Zabavni program počet će u 17 sati, a u 18 sati okupljeni će pozdraviti mlikarice koje su još uvijek među nama. Bit će prikazan igrokaz, održana modna revija i proglašen pobjednik natjecanja za naj-kolač. Cooking show od 19:30 sati pripremio je kuhar Tomislav Špiček.

Nakon toga, od 20 i 30, slijedi glazbeni koncert Marka Perkovića Thompsona na igralištu NK Rječina. Povodom 25. obljetnice svečane konstitutivne sjednice Hrvatskog sabora, održane 30. svibnja 1990., koncert organizira riječka Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.

Sa zamjenicom načelnice eopćine Jelenje Anom Linić Faraguna o manifesataciji, ali i o tome bi li mlikarice danas imale što raznositi kada bi ih još bilo, razgovarao je Saša Vuksan:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.