Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mljekari našeg kraja od sutra u bojkotu

09.11.2012.

15:06

Autor: Nenad Lučić / Neva Funčić /Tajana Petrović Čemelji

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mljekari Istre, Like i Gorskog kotara sutra će se najvjerojatnije pridružiti bojkotu i prestati isporučivati mlijeko otkupljivačima.

Stočari Primorsko-goranske županije solidarni su s ostalim proizvođačima u Hrvatskoj u ocjeni kako je hrvatsko stočarstvo u velikim problemima te zahtjevu da ih treba ublažiti povećanjem otkupne cijene mlijeka s 2,10 na 4,05 kuna po litri.

Zbog proizvodnje u složenim klimatskim i drugim uvjetima, aktualne teškoće posebno pogađaju stočare Gorskoga kotara. Dok mljekari prosvjeduju, direktorica riječkog PIK-a Dora Ravnić u Zagrebu je sudjelovala na skupu o energetskoj učinkovitosti.

Za modernizaciju mljekare, PIK rijeka je iz tog fonda dobio 56 tisuća kuna, a projekt racionalizacije troškova energije u fazi je izvedbe, rekla je Ravnić. Pitamo se samo čije će mlijeko prerađivati - ono s pašnjaka našega kraja, kako se rado reklamiraju, ili uvozno nepoznatog podrijetla.

Poslušajte priču Nenada Lučića o kalvariji goranskih mljekara te izjavu Dore Ravnić o modernizaciji riječke mljekare:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.